Sain Otavalta luvan käyttää loppukevään ajan sähköistä yhteiskuntaopin ykköskurssin oppikirjaa ja antaa sen myös opiskelijoiden käyttöön ilmaiseksi. Kurssi alkaa nyt viidennessä jaksossa ja odotan mielenkiinnolla pystyykö joku ottamaan sen aktiiviseen käyttöön. Koska kurssi on kakkosille tarkoitettu niin opiskelijalla pitäisi käytännössä olla oma kannettava tai tabletti mukana oppitunnilla. Katsotaan miten käy.

Ensi syksystä lähtien sähköisiä oppikirjoja pitäisi olla enemmänkin tarjolla joten otan käyttöön ja suosittelen varmaankin niitä opiskelijoille aktiivisesti. Hinta on kuulemma alempi kuin vastaavan paperisen version. Tärkein ominaisuus mielestäni on mahdollisuus alleviivata sähköistä materiaalia, onkohan tällainen toiminto...?

Päivitys toukokuun alusta:

Sähköinen oppikirja toiminee siinä missä paperinenkin versio. Muutamat opiskelijat käyttävät oppikirjaa kännykällään mikä vaikuttaa aika kömpelöltä. Olen antanut siihen luvan koska monella tuntuu olevan rahat tiukalla. Kokeiluhan se tämäkin on. Pari opiskelijaa käyttää kirjaa läppärillä ja toiminee tietysti hieman näppärämmin. Jostain syystä kaipaan sivunumerointia sähköiseeen versioon, koska usein todetaan tunnilla että "ottakaa se ja se sivu esille" ja nyt kohdan löytäminen sähköisen version tekstimassasta on hankalaa.

Kovasti on tullut mainoksia sähköisistä oppikirjoista nyt keväällä sähköpostiin ja tuntuu olevan lisäominaisuuksia tulossa. Etenkin tuo muistiinpanojen ja alleviivausten tekeminen. Olen jo ohjeistanut ensi syksyksi että opiskelija saa itse valita mitä versiota oppikirjasta käyttää, kunhan sen käyttö vain on luontevaa ja oppimista tapahtuu siinä missä ennenkin.

Suosin tosin paperista versiota edelleen koska istumista koneen ääressä on nykyään ihan tarpeeksi muutenkin...